Tuesday, October 30, 2012

Pan de Muertos / Day of the Dead Bread

Day of the Dead Bread: Pan de Muertos by Karen Hursh Graber © 2006


This is a version of the bread that is made for the November 2 celebration known as the Día de los Muertos (Day of the Dead) in Mexico. You can also mold the bread into different shapes like angels and animals.



Ingredientes - Ingredients:
  • Una taza y media de harina - 1 1/2 cups of flour
  • Media taza da azúcar - 1/2 cup of sugar
  • Una cucharadita de sal - 1 teaspoon of salt
  • Una cucharada de semillas de anís - 1 tablespoon of anise seed
  • Dos paquetitos de levadura - 2 packets of dry yeast
  • Media taza de leche - 1/2 cup of milk
  • Media taza de agua - 1/2 cup of water
  • Media taza de mantequilla - 1/2 cup of butter
  • Cuatro huevos - 4 eggs
  • Entre tres y cuatro y media tazas de harina - from 3 - 4 1/2 cups of flour
Preparation:
Mix all dry ingredients together except the 3 - 4 1/2 cups of flour.
In a small pan, heat the milk, the water, and the butter. Add the liquid mixture to the dry mixture.
Beat well.
Mix in the eggs and 1 1/2 cups of flour. Beat well.
Put in the rest of the flour, little by little.
Knead the mixture on a floured board for 9 - 10 minutes.
Put the dough in a greased bowl and allow it to rise until it has doubled in size (about an hour and a half at sea level).
Punch the dough down and reshape it with some "bone" shapes on top to decorate it.
Let it rise another hour.
Bake at 350 degrees F (175 degrees C) for about 40 minutes.
After baking, sprinkle it with confectioner's sugar and colored sugar.

Preparación:
Mezcle todos los ingredientes secos menos las 3 - 4 1/2 tazas de harina.
En una olla caliente la leche, el agua y la mantequilla. Añada la mezcla líquida a la mezcla de ingredientes secos.
Bátalo bien.
Agregue los huevos y una taza y media de harina. Bátalo bien.
Agregue el resto de la harina poco a poco.
Sobre una tabla enharinada, amase por unos 9 - 10 minutos la mezcla.
Ponga la masa en un recipiente engrasado, y deje que levante hasta que haya doblado su tamaño (aproximadamente hora y media al nivel del mar).
Para que la masa se encoja, déle puñetazos y fórmela de nuevo con unos "huesos" de masa encima para decorarla.
Deje que levante una hora más.
Hornee a 350 degrees F (175 degrees C) por unos 40 minutos.
Después de hornearlo, espolvoréele azúcar glas y azúcar coloreado.

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